Zum Inhalt

Nordwärts

Vom Leben in Skelleftehamn

Zu den Funktionen

Gåsören in der Abendsonne

Gåsören i kvällssolen På svenska

Denna vecka är jag ganska upptagen på grund av berättarfestivalen, som jag är med som pianist på första gången. Och så har jag förutom mitt vanligt jobb också en jazzkonsert på fredag kväll och spelar piano på en teaterprogram på lördag. Igår, i morgon och dagen efter har jag rep men i kväll hade jag ledig. Och därför åkte jag till lotsstationen kort innan solnergång och gladde mig åt de varma kvällsfärgarna.

Igår försvann den sista biten snö på taket, men isen på havet håller sig rätt seg. Men jag har väl ingen tid att paddla på helgen ändå eftersom jag blev också inbjudan till en vårfest och jag måste också deklarera, men det är ett annat tema …

Förresten: I förrgår för tre år sedan kom jag hit till Skellefteå. Och jag trivs det jättebra här fortfarande.

Diese Woche bin ich ganz gut beschäftigt und das liegt am Berättarfestivalen – dem Erzählfestival in Skellefteå, bei dem ich zum ersten Mal als Pianist beteiligt bin und das gleich zwei Mal. Und so habe ich neben meiner regulären Arbeit einen Jazzauftritt am Freitag Abend und wirke Samstag Nachmittag bei einem Theaterprogramm mit. Gestern, morgen und übermorgen habe ich Proben, aber heute Abend hatte ich frei. Und so bin ich kurz vor Sonnenaufgang zur Lotsenstation gefahren und habe mich über die warmen Abendfarben gefreut.

Gåsören in der Abendsonne

Während gestern der letzte kleine Rest Schnee auf meinem Dach verschwunden ist, hält sich das Eis noch hartnäckig auf dem Meer. Aber am Wochenende habe ich zum paddeln vermutlich eh keine Zeit, denn neben dem Theaterauftritt habe ich auch eine nette Einladung zum Frühlingsfest und die schwedische Steuererklärung muss ich auch bis zum zweiten Mai abgegeben haben. Aber das ist ein anderes Thema …

Übrigens: Vorgestern vor drei Jahren bin ich in Skellefteå angekommen. Und ich fühle mich immer noch sauwohl hier.

8 Kommentare für „Gåsören in der Abendsonne“

Pia schreibt:

Nun komme ich mir ja schon langsam langweilig und spracharm vor, aber wie soll ich es auch immer wieder anders ausdrücken?? ;-)

Heute also so: Oooooooooooooh, schööööön…

Ingela schreibt:

Det var tänkt så. Skulle på en kursdag i Skeå i dag och stanna kvar i kväll för att konsumera lite kultur. Och sova över till lördag. Teatern stod på mitt program. Men kursen blev inställd p.g.a. för få anmälda. Så här sitter jag på kontoret och vet att jag inte orkar köra ner efter kl. fyra… :(

Annika schreibt:

@Pia: danke. So gehts mir ja auch immer.
Gratulation zum dritten Jahrestag, Olaf!

Olaf Schneider schreibt:

Danke, Pia und Annika.

@Ingela: Synd, men det är inte sista gången att det finns musik i stan. Vi träffas någon annan gång.

Ingela schreibt:

Det har du förstås rätt i men jag hade verkligen behövt lite egen tid och lite teater o musik.